Waarderen

Een onderneming waarderen

De kunst van het waarderen?

Iedere onderneming verdient de juiste waardering. Bij een transactie is een waardebepaling een belangrijk onderdeel van het proces. Daarbij laat u het niet op een schatting aankomen, maar gaat u voor een gedegen waardering waarin alle waardebepalende factoren aan bod komen. LvH Corporate Finance verzorgt bedrijfswaarderingen bij voorgenomen verkoop, aankoop of in andere gevallen waarin een realistische waardebepaling zinvol is. Denk daarbij aan een doortimmerd en doordacht vertrekpunt voor strategiebepaling, een (fiscale) herstructurering of een veranderingstraject. Maar ook in gevallen van echtscheiding of overlijden kan een waardebepaling noodzakelijk zijn.

Beter beslissen

Een transactie gaat vaak gepaard met emotie. In veel gevallen heeft de ondernemer de onderneming zelf opgebouwd. Zeker bij de overdracht van familiebedrijven speelt emotie een grote rol. Emotie kan de perceptie van waarde behoorlijk vertroebelen. De waarderingsdeskundige brengt de ratio (terug) in het proces door een deskundige en onderbouwde waardebepaling. Op basis van die onafhankelijke waardebepaling kunt u de juiste beslissing nemen.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en wat een bedrijfswaardering u oplevert. Neem contact op voor een nadere kennismaking en een goed gesprek.